We komen met veel plezier naar uw school, bibliotheek, cc … om een eenmalige workshop of een reeks workshops te geven. Onze workshops zijn vooral beeldend, vaak aangevuld met en vleugje woord. Ook voor leesbevordering kan u bij ons terecht.

Op zoek naar een partner om mee in een creatief beeldend- of leesbvorderingsproject te stappen?
Contacteer ons dan bekijken we graag samen de mogelijkheden.

Voor info, prijzen en beschikbaarheid, neem contact op met nadine@wilderaven.be

W1.jpg

Een eigen boek maakt fier!

Een eigen boek maakt fier!

BOEKENBOEFJES is LETTERPRET VAN A TOT Z


WE MAKEN SAMEN EEN ABC BOEK
Leeftijd: 6-7 jaar
Contactmomenten: 2

ER WAREN EENS TIEN ROVERS… VERHALEN SCHRIJVEN
Leeftijd: 8-14 jaar
Contactmomenten: 3-6

Bij de Boekenboefjes, een druktechnieken- en schrijfproject voor kinderen van 7 tot 14 jaar, maken jongens en meisjes van hun verhalen een eigen boek. Zij schrijven teksten, bediscussiëren hun idee, schrijven dit op, illustreren, drukken en lay-outen tot de gekleurde producten uit hun fantasie voor hun liggen.

Het bijzondere van dit boekenproject bestaat, naast het vrije en zelfstandige werken, in de betrekking van de kinderen in alle processen van het boeken maken. Boekenboefjes groeien met hun boeken. De kinderen nemen verantwoordelijkheid en ontwikkelen op opmerkelijke wijze sociale competenties.


TOTE BAGS - ONTWERP JE EIGEN HIPPE (BIB)ZAK


Leeftijd: 7-14 jaar
Contactmomenten: 1

In deze beeldende workshop ga je aan de slag als textielontwerper. De kinderen leren over compositie, kleurkeuze, ritme in patronen, sjabloon- en stempeltechnieken.

Na afloop gaat iedereen naar huis met zijn eigen tote bag van katoen.

W3.jpg

ROALD DAHL

 

(Deze workshop-reeks werd ontworpen voor Bibliotheek Permeke ter ere van de 100ste verjaardag van Roald Dahl. De workshops kunnen los van elkaar of als reeks geboekt worden.)
Leeftijd: 7-11 jaar

MEVROUW GRIEZELS VOGELS
beeld

Met lijm, schaar, veren en verf gaan we aan de slag en knutselen zo onze eigen vogels in elkaar die zo uit het verhaal van De griezels zouden kunnen komen.

ZOTTE ZINNEN
gedicht/woord

Eerst lezen we een sprookje op rijm van Roald Dahl voor en bekijken rare, vreemde en grappige woorden uit het Roald Dahl woordenboek. Nadien gaan we zelf aan de slag en maken een eigen Zotte Zinnen-gedicht. Als afsluiter ontwerpen we een eigen gedichtenposter.

EEN HOOFDPERSONAGE
uit een boek van Roald Dahl


We halen er de bekendste hoofdpersonages bij en bekijken ze van dichtbij. Wat maakt een hoofdpersonage uit een boek van Roald Dahl zo bijzonder?

Nadien gaan we zelf aan de slag en werken een eigen hoofdpersonage uit. We sluiten af met een vleugje beeld  en maken er nog een drukwerk van.


W4.jpg

COLLAGEMANIE

Leeftijd: 8-12 jaar
Contactmomenten: 1

Collages zijn laagdrempelig en geven ook kinderen die moeite hebben met tekenen de mogelijkheid om zich creatief te uiten.

We werken steeds rond een thema zoals de stad van de toekomst, gekke koppen en een mens en dier mix-up.

’Wij houden van collages!’


W5.jpg

DRUKTECHNIEKEN / WE LOVE PRINTING!

Leeftijd: 6-7, 8-12 of eerste graad secundair
Contactmomenten: 1-3


Hoogdruk, diepdruk, kartondruk, stempelen, gelli-plate prints… in deze workshop- of workshop-reeks leer je verschillende druktechnieken kennen.

Je gaat naar huis met een stapel mooi drukwerk dat zo in je kamer kan worden opgehangen.
Let op: je kan er verslaafd aan geraken ! :)


W6.jpg

PIMP JE NOTITIEBOEKJE: HANDLETTERING

Leeftijd: 9-12 jaar
Contactmomenten: 1
Handlettering is helemaal hip
. Waar grote letterkunstenaars zich aan muren en affiches uitleven zien wij het kleiner en werken op een notitieboekje en postkaartjes. We gebruiken banners, krullen, letters en zwarte pen of gaan aan de slag met sjablonen en mooi glanzende acrylverf. Achteraf gaan we naar huis met een prachtig versierd eigen werkstuk!


W7.jpg

MIRO: SCHILDEREN VOOR KLEUTERS

Leeftijd: 5-6 jaar
Contactmomenten: 1

Joan Miro was een inspirerende kunstenaar. In deze workshop voor kleuters gaan we aan de slag met eenvoudige vormen en basiskleuren. We nemen plaats achter een schildersezel en laten onze creativiteit de vrije loop. Tip: Trek je kleuter geen zondagse kleren aan!


W8.jpg

KRIEBELBEESTJES: INSECTEN VAN PAPIER-MACHE

Leeftijd: 7-12 jaar
Contactmomenten: 2In deze workshop leven we ons uit in de wereld van insecten. We bekijken insecten van heel dicht bij, hoe ziet een facettenoog er uit, hoeveel benen hebben insecten en wat is het verschil tussen dag- en nachtvlinders? Na grondige research maken we onze eigen collectie kevers. We presenteren deze onder stolpen of in kleine bewaardoosjes.


W9.jpg

PANAMARENKO: VLIEGMACHINES ENZO

Leeftijd: 8-12 jaar
Contactmomenten: 1
Meneer Panamarenko had een droom. Hij wou vliegen als een vogel, met eigen vleugels of een zelf uitgevonden vliegmachine. In deze workshop volgen we onze droom van het vliegen. We maken een ontwerptekening met inkt, nadien proberen we onze tekening in 3D om te zetten.


W10.jpg

ASSEMBLAGE: RECYCLER A VOLONTE

Leeftijd: 9-14 jaar
Contactmomenten: 2-3

In deze workshop maak je je eigen kunstwerkje van afvalmateriaal. Inspiratie vinden we bij de kunststroming COBRA. Je gaat aan de slag met hamer, lijmpistool, schroevendraaiers en ander wktuig en maakt van afval iets helemaal nieuws. Een dier, en mens … aan jou de keuze!


W12.jpg

HET LAND VAN DE GROTE WOORDFABRIEK

Leeftijd: 6-7 jaar
Contactmomenten: 1

Ken je “Het land van de grote woordfabriek”? Het is een land waar spreken handen vol geld kost. In deze workshop gaan we samen op zoek naar mooie en lelijke woorden. We kopen woordjes in de woordenwinkel en vormen zo dure en goedkope zinnen. We maken onze eigen woordfabriek en knippen, plakken, stempelen en  schilderen onze eigen woordfabriek in elkaar.


W11.jpg

POËZIEPOSTERS

Leeftijd: 8-10 jaar of 12+
Contactmomenten: 1-2
Samen lezen we gedichten en leren over taalritme, rijm en emoties in taal. We zoeken naar mooie en lelijke woorden en proberen om situaties zo nauwkeurig mogelijk te omschrijven.

Dit allemaal schrijven we op in een zelfgemaakt schriftje om nadien tot een eigen gedicht te komen. Onze woorden proberen we in een beeld te vangen en hebben na afloop een eigen poëzieposter gemaakt.


W13.jpg

SCHOOLWORKSHOP:
COBRA EN KAREL APPEL

Leeftijd: derde graad (lager onderwijs), eerste graad (secundair onderwijs)
Contactmomenten: 3-8
De COBRA beweging experimenteerde volop met materialen en technieken en maakte kunst zonder vooropgesteld plan. Zij werkten domeinoverschrijdend en waren uitermate creatief.

In deze workshopreeks leren we over COBRA en Karel Appel. We illustreren gedichten, maken assemblages, beschilderen borden en kommen en maken schilderijen…


W14.jpg

SCHOOLWORKSHOP:
BAUHAUS - DRIEHOEK, CIRKEL EN VIERKANT VAN DICHTBIJ

Leeftijd: 10-14 jaar
Contactmomenten: 3-10
In 2019 is het 100 jaar geleden dat de beroemde Bauhausschool in Duitsland werd opgericht.

Dit vieren we met een uitdagende workshopreeks voor de derde graad lager onderwijs of de eerste en tweede graad middelbaar onderwijs. In verschillende ateliers leren we over kleuren, vormen, typografie, fotografie en architectuur.


W15.jpg

BOEKBINDEN

Leeftijd: 16+, volwassenen
Contactmomenten: 1-2
Maximum 8 deelnemers per workshop
Boekbinden is een eeuwenoude ambacht.
In deze workshop(s) leer je over de Koptische binding,
de Langsteekbinding of de Japanse binding.
Ook boekendoosjes of mappen kunnen gemaakt worden.

Je leert over de looprichting, soorten lijm en papier, naaitechnieken, opdikking …
Na afloop van de workshop ga je naar huis
met een handgemaakt boek.