Samen sta je sterk(er)!

Wij werken graag samen met andere organisaties. Heb je vragen rond een project, wil je er zelf een op poten zetten of zoek je een enthousiaste partner voor jou project? Aarzel niet en neem contact met ons op!

 

LOPENDE PROJECTEN

Creatieve ruimte Opvangcentrum Rode Kruis Linkeroever 2018/2019

In samenwerking met het ABC huis Brussel en het Conservatorium in Antwerpen. Met steun van de Vlaamse Gemeenschap.

Voor het Opvangcentrum van het Rode Kruis in Linkeroever richten we een creatieve ruimte in begeleid door een activiteitenaanbod rond woord, beeld en muziek. De bewoners maken deel uit van dit project, zij zorgen dan ook mee voor de invulling van het programma.

Wil je een handje komen toesteken tijdens dit project?

Laat het ons weten en mail snel naar nadine@wilderaven.be!

6.jpg

(MEERJARENPROJECT) KIDS HOUSE 2060

In samenwerking met het Oude Badhuis. Met steun van het district Antwerpen.

Dit is onze vaste woensdagmiddagwerking in het Ontmoetingscentrum het Oude Badhuis in 2060 Antwerpen

Elke woensdag ontvangen we 45 kinderen direct na schooltijd. Eerst schuiven we samen aan tafel aan en eten een kommetje soep en boterhammen .Nadien leven we ons helemaal uit tijdens een uurtje spelen om daarna tijdens een creatief atelier rond beeld of media tot rust te komen.

https://www.oudebadhuis.be/nl/event/26783/ateliers-voor-kinderen


PARTICIPATIEPROJECTEN / REMINISCENTIEPROJECTEN

x.jpg

Thuis in de Stad 2017/2018

In samenwerking met de dienstencentra in 2060, STW, de Kringwinkel en bibliotheek Permeke. Met steun van de Vlaamse Gemeenschap.

Via verhalen lieten we oude en nieuwe Antwerpenaren uit kwetsbare groepen (inburgeraars en senioren) aan het woord over de vraag 'Wat is thuis?'. We speelden in op de superdiversiteit van de bewoners in de wijk Antwerpen Noord. Vanuit deze verhalen bouwden we samen aan een expositie van kijkkastjes, geïnspireerd op de 'dreamboxes' van Joseph Cornell. Vanuit de kijkkastjes legden we een link met een meubelstuk dat bijna iedereen in huis heeft: een nachtkastje.

Deze kastjes dienden om een verhaal, een voorwerp of een slogan in te verwerken.

Deze expositie was gedurende 5 weken in bibliotheek Permeke te zien. Tijdens de opening  organiseerden we een vertelnamiddag met “De Verhalenwerf”  waar ook de deelnemers zelf hun verhaal konden vertellen.

Na afloop ontvingen de deelnemers een mooi aandenken met een foto van hun kijkkastje.

x2.jpg

“Men zegge het voort” 2016

In samenwerking met het OCMW Berendrecht en de Cultuurdienst van Berendrecht.

In het mooie Berendrecht gingen we op zoek naar verhalen van senioren die hun kindertijd in deze streek hebben doorgebracht. Een groepje van 12 mensen met elk een eigen verhaal over hun kindertijd, de oorlog, ontbering, de liefde en het oud worden in een klein dorp kwam 6 keer bij elkaar.

Iedereen van hen vulde een schriftje met tekeningen, verhalen, foto’s en meer. Van al deze persoonlijke verhalen maakten we een mooi kijk- en leesboek.

Sepp van Dun maakte mooie foto’s van de deelnemers die in de bibliotheek van Berendrecht werden tentoongesteld.


LEESBEVORDERING 2017/2018

3X.png

Reizende Boekenkastjes / Leesbevordering

In samenwerking met bibliotheek Vredegerecht. Met steun van district Borgerhout en de stad Antwerpen.

We ontwikkelden in samenwerking met bibliotheek Vredegerecht 6 mobiele boekenkastjes..

Elk kastje werd uitgewerkt rond een bepaald thema of auteur. In de kastjes zijn lees-, weetjes- en informatieve boeken, luisterboeken, creatief spelmateriaal en een inspiratielijst van de bibliotheek te vinden. Bij elk kastje hoort ook een interactieve workshop waarin we voorlezen en een creatieve verwerking van een verhaal of een boek aanbieden.

De kastjes kunnen 4 weken of na afspraak langer op school blijven. Zo kan de hele school van deze mobiele mini-bibliotheek genieten.

Met dit project willen we de fantasie van de kinderen prikkelen, hun kennis vergroten, boeken laten associëren met een leuke, positieve ervaring en vooral het leesplezier aanwakkeren en de leesmotivatie bevorderen.

4.jpg

FEEST! 2017
ROALD DAHL 100 @ bibliotheek Permeke

In samenwerking met bibliotheek Permeke en Antwerpen Boekenstad.

In 2017 was het de  100ste  verjaardag van Roald Dahl. Dit konden we niet ongemerkt laten passeren en vierden dit in september uitbundig in bibliotheek Permeke.

Wokshops, een heus chocoladefontein, gouden tickets en een vertelavond met Michaël Pas, Meneer Zee en anderen, maakten deel uit van deze feestelijke maand.

Lees het krantenartikel hier:
https://atv.be/nieuws/bibliotheek-permeke-viert-100-jaar-roald-dahl


KUNSTEDUCATIE

5.jpg

KAREL APPEL en COBRA

In samenwerking met basisschool Het Atelier. Met steun van canon Cultuurcel en Fameus.

In dit project lieten we kinderen uit het vijfde leerjaar kennis maken met de COBRA beweging en het uitgebreide oeuvre van Karel Appel. De kinderen werken met verschillende beeldende elementen zoals: tekenen, schilderen, grafiek, assemblages en werken van papier-maché. Vooral het vrije werken zonder voorafgaand plan stond hier centraal. We sloten af met een toonmoment voor ouders, leerlingen, leerkrachten en directie.