Back to All Events

Kunstendag voor kinderen Plantin-Moretus museum

Het land van de grote woordfabriek - Plantin Moretus museum

De uitgeverij van Christoffel Plantin was een echte woordfabriek en dat is het museum nog steeds. Laat je voorlezen in de woonkamer van Christoffel en ‘koop’ (net zoals in het boek) woorden in de oude winkel of ‘vang’ ze met een netje. Leef je daarna creatief uit in een van de doorlopende workshops rond letters en portretten. Lees meer

In het nieuwe museum maak je kennis met Christoffel Plantin, zijn familie, vrienden en werknemers. En je leert er 10 topwerken kennen die de wereld mee vorm gaven: zoals de atlas van Ortelius of de wiskundige werken van Simon Stevin. Filmische interventies, soundscapes en een plek waar iedereen zelf aan de slag kan: de familie en de uitgeverij komen meer dan ooit tot leven. Luister je verder nog graag naar de verhalen van de bewoners, leer ze dan kennen via de Antwerp Museum App. Wil je graag speuren en griezelen? Speel dan het moordspel en red Balthasar I. 
Plezier verzekerd!

http://www.kunstendagvoorkinderen.be/agenda/e/kunstendag-voor-kinderen-het-land-van-de-grote-woo/0e0e810a-de78-427c-88d9-d97dd16086f2